Twee jaar onderweg: mijn belangrijkste les

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat ik mijn huurhuis in de stad achter me liet en begon aan een nomadisch leven in een camper. Wat is nu de belangrijkste les die ik door deze verandering leerde?

Ik hoef daar eigenlijk niet lang over na te denken. Mijn belangrijkste inzicht is dat de kleine dingen in het leven eigenlijk de grootse dingen zijn.

Wakker worden van de zon op mijn gezicht. Genieten van de zonsondergang, wat me keer op keer weer in vervoering kan brengen. De sterren zien en steeds meer sterrenbeelden herkennen. Weten hoe vol de maan vanavond zal zijn.

Buiten zijn, het bos ruiken. De zon zien spelen met de bladeren en haar voelen op mijn huid. Gaan herkennen hoe de wind verandert en regen aankondigt. Op het strand zijn en me laten overspoelen door de golven, weten dat ontspanning altijd volgt.

Met eigen handen groente kunnen oogsten en er in alle rust een maaltje van bereiden. Door de ambacht en passie van mensen graan zien veranderen in krakend vers, warm brood. Muziek horen die me recht in mijn ziel raakt.

Fysiek werk doen dat me moe en vies maakt en daarna een douche en bed zien als cadeau. Wandelen of hardlopen, gedragen worden door mijn eigen lijf. Zwemmen in natuurwater en me één voelen met de aarde. Dansen en me verliezen in het moment.

Nieuwe mensen ontmoeten. Diepe gesprekken of vlugge ontmoetingen die mijn dag maken. Dagelijks nieuwe dingen leren van mooie mensen, boeken of van het leven dat me gewoon overkomt. Steeds beter gaan op ‘go with the flow’ en leren vertrouwen op mijn intuïtie.

Voordat ik aan dit leven in mijn camper begon, stelde ik mezelf regelmatig de vraag: is dit alles? Ik kan nu volmondig zeggen dat het antwoord nee is. Er is zoveel meer dan waar ik op hoopte, maar ik zocht het in de verkeerde dingen. Er is overal magie maar ik kon het simpelweg niet zien.

Ik ben dankbaar dat ik in de positie ben om de keuze voor deze levensstijl te kunnen maken. Dat motiveert mij nog meer om terug te doen wat ik kan om van deze wereld een fijnere plek te maken.

🌱 Geniet je van mijn verhalen en wil je mijn missie steunen? Neem dan ook je Petje Af. 🌱

📷 Dansen en me verliezen in het moment. Gemaakt op het Ecstatic Dance Festival door Frank Kouws.