Type bedrijf
‘t Gagel is een regeneratieve gemeenschapsboerderij van 45 hectare in opstart. Momenteel (aug 2024) is er grote groentetuin, boerderijwinkel, bomenteelt, worden er trainingen gegeven en is er een camping. Er zijn plannen voor fruitteelt, een restaurant en groenteverwerking op de boerderij. ‘t Gagel is een Lenteland boerderij, wat betekent dat de grond vrijgekocht wordt door de gemeenschap, zodat zowel boer als burger verzekerd zijn van een toekomstbestendige investering.

Wat willen Daan, Roos, Ricardo en Anne bereiken?
Het viertal heeft als missie om het leven te faciliteren door landbouw. Dat doen ze door het produceren van gezond eten, empathie te hebben voor alles wat leeft en een holistische visie toe te passen. Ze werken aan ecologische, sociale én economische winst met als output gifvrij en vitaal voedsel, een betrokken gemeenschap en een levende bodem.

Hoe kun je ‘t Gagel helpen?
Woon je in de buurt? Meld je aan voor een wekelijks groentepakket. Ook leren wat regeneratief boeren is? Doe dan mee met een van de trainingen. En natuurlijk kun je mede-eigenaar worden van ‘t Gagel.

Website
https://gagel.nl/ en https://www.lente.land/

Kenmerken
Regeneratief, gemeenschapsboerderij, groentetuin, bomenteelt, camping, opleidingen, boerderijwinkel, korte keten, lokaal

Lees meer over deze peasmaker

‘t Gagel als vliegwiel voor de regeneratieve voedseltransitie

Stel je eens voor: een regeneratieve boerderij van 45 hectare waar jaarlijks 40 ton fruit, 400.000 bomen en akkers vol [...]

IMG_1717 copy
IMG_1807 copy
IMG_1784 copy
IMG_1773 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy